Kan ik mijn bestelling retourneren / herroepingsrecht?

Niet helemaal tevreden met je aankoop? Geen probleem! Je hebt 365 dagen om je product gratis te retourneren naar ons. Dit gaat ook nog eens heel gemakkelijk. 

Werkwijze retourneren

  1. Wanneer je je bestelling wilt retourneren ga je naar ons retourportaal: https://bbqexperiencecenter.montareturns.com.
  2. Je kunt hier gemakkelijk binnen 2 minuten zelf je retour regelen. Selecteer het product wat je wilt retourneren en de verzendwijze. De meest gekozen verzendmethode is via een vervoerder zoals PostNL waarvan je direct een verzendlabel (gratis) kunt uitprinten. Je hoeft het pakket dan alleen maar af te geven bij een PostNL punt.
  3. Wanneer wij je product in goede staat hebben ontvangen crediteren wij het bedrag naar de originele betalingsmethode, meestal lukt dat al binnen een week. Mocht er iets bijzonders zijn met je retour nemen we contact met je op. 

Makkelijk toch? Uiteraard kun je bij vragen altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Hieronder staat alles nog eens uitgelegd alleen dan compleet met alle uitzonderingen en voorwaarden. We zijn wettelijk verplicht om het herroepingsrecht te benoemen.

Retourneren binnen 365 dagen: herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 365 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 365 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Je dient in bezet te zijn van een geldige kassabon, factuur of aankoopbewijs. Wanneer wij de producten in goede, originele staat ontvangen crediteren wij het volledige orderbedrag inclusief in rekening gebrachte verzendkosten. Verzendkosten bij retouren terug naar ons zijn voor onze rekening, met uitzondering van BBQ's.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Voorwaarden

  • Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.
  • Indien je slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.
  • Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.
  • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
  • Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
  • Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Uitzondering van herroepingsrecht

Uitgezonderd van het herroepingsrecht zijn diensten betreffende vrijetijdsbesteding, te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Dit zijn bijvoorbeeld de workshops die via onze website gereserveerd kunnen worden.

Ons retouradres:

BBQ Experience Center Warehouse
Zwaanhoefstraat 4
4702 LC Roosendaal

Wijziging per 4 juni 2022

Voor aankopen die zijn gedaan op of na 4 juni 2022 hebben wij het retourneren van pakketzendingen gratis gemaakt en de bedenktermijn verhoogd van 60 naar 365 dagen.